Dr. Isaac Goiz Durán blev født 13. april 1941 i Puebla i Mexico. Han arbejder i sine unge år som fysioterapeut og uddanner sig efterfølgende til læge og kirurg. Samtidig med sin praksis som læge og fysioterapeut, tager han flere kurser og uddannelser inden for alternativ medicin. Han tager bl.a. et kursus af Dr. Richard Broeringmeyer, der hedder Energy therapy. Broeringmeyer har forsket i effekten af magnetfelter i levende organismer.

Dette kursus er starten til udviklingen af Biomagnetisme, og i 1988 finder Dr. Goiz det første biomagnetiske par, da han behandler en patient med HIV. Patienten oplever markant bedring 8 dage efter at have haft to magneter specifikke steder på kroppen, og Dr. Goiz finder herefter mere end 200 punkter af par på kroppen der resonerer med hinanden. Magneterne har en styrke på cirka 1000 Gauss, og sidder med modsatte poler på kroppen i 15 minutter (det er afstanden fra klodens poler der afgør hvor længe magneterne skal sidde på kroppen, så hvis en klient bliver behandlet i mexico kan de nøjes med at sidde på i 15 minutter, mens de i danmark skal sidde på i 20-25 minutter). Han opdager at ved at neutralisere de magnetiske ladninger mellem disse par, neutraliseres pH værdien som er potentiel grobund for manifestation af patogener (bakterier, parasitter, vira og svampe).

Dermed er han i stand til at finde oprindelsen og rodårsagen til sygdommen og symptomerne, og komme den til livs ved brug af de biomagnetiske par.

Siden 1988 har Dr. Goiz opdaget mere end 350 biomagnetiske par, der alle er med til at skabe balance i kroppen samt behandle sygdomme og symptomer, uden negative bivirkninger.

Dr. Goiz har modtaget mange priser, meget hæder og anerkendelse for sin forskning og sine bidrag til lægevidenskaben. Blandt disse er en doktorgrad i “Bioenergetic medicine” fra Oxford International University, England, medlem af New York Academy of Sciences, USA, Honorary Research Professor, Alcalá de Henares Universitet, Spanien, og mange flere.

Han har undervist i mange år, har samarbejde med og tilknytning til flere universiteter i forskellige lande, og ud over at være forfatter til flere bøger, har han fået udgivet mange medicinsk videnskabelige artikler.

Han har personligt udført mere end 300.000 behandinger med biomagnetisme, samt udbredt kendskabet til behandlingen til mange tusinder af mennesker verden over. Dette har resulteret i at Biomagnetisme er en del af det offentlige sundhedssystem i flere sydamerikanske lande.