Magneterne der bliver brugt i behandlingen er bundet ind i læder med sort og rød/brun farve. Dette gør dem nemmere at håndtere, samt muligt at genkende hvilken side af magneten der har henholdsvis negativ og positiv pol. Sort indikerer den negative pol, og rød/brun den positive. Netop ved at placere magneterne i par på kroppen med en positiv og negativ pol i samspil, skabes der en depolarisering i området og pH værdien neutraliseres.

Magneterne har en styrke der ligger fra 1000 Gauss op til 15000 Gauss, også kaldet medium styrke. Gauss er måleenheden for magnetisk kraft. Mere præcist fortæller Gauss noget om mængden af magnetisme i et område, altså den magnetiske densitet. Magneterne er ikke tilsat strøm.

Til sammenligning ligger en almindelig køleskabsmagnet på cirka 500-700 Gauss.

Hvilket typisk også er styrken på magneterne ved almidelig magnetbehandling (magnetarmbånd, tæpper, fodsåler mm.) Bl.a. derfor adskiller de to behandlinger sig helt fra hinanden, og har ikke nogen fællestræk.

Ved almindelig magnetbehandling bruges magneterne over længere tid, timer og dage, hvor de i biomagnetismen kun ligger på kroppen i 20-25 minutter. Ydermere er virkningen meget forskellig, idet polerne ikke arbejder sammen ved almindelig magnetbehandling, som de gør i biomagnetismen. Så virkningen fra almindelig magnetbehandling begrænser sig til en antiinflammatorisk virkning, samt forøgelse af blodcirkulation, der kan være smerte og symptomlindrende.